Search
Generic filters
Search in content
Search in excerpt
Exact matches only
Search in title

Supverhuur

Een Supboard huren is heel eenvoudig. Vergelijk op 1dytravel.com alle verhuurbedrijven en vind de verhuurder die het beste bij je past. Vervolgens kun je de Sup online reserveren. Bij de reservering geef je aan wanneer je wilt huren en hoe laat je het Supboard komt ophalen.

Bij sommige verhuurders dien je alleen je persoonlijke gegevens achter te laten. De huurder neemt dan contact met je op over de reservering. De verhuurder laat hierbij weten of de Sup beschikbaar is op de door jou gekozen datum. Om zeker te zijn dat het Supboard beschikbaar is op de door jou gekozen datum, adviseren we je om de Sup zo vroeg mogelijk te reserveren.

Hoe je voor de reservering betaalt verschilt sterk per verhuurder. Zo zijn er verhuurders waarbij je de reservering direct via bijvoorbeeld iDEAL kunt betalen. Bij andere verhuurders betaal je de reservering pas bij het ophalen van de Sup.

Ja, je kunt met een gerust hart suppen. Je stemt je activiteiten af op jouw eigen tempo en energieniveau. Kun je niet de hele tijd staan? Dan ga je lekker zitten (op je knieën of met je benen vooruit).

Suppen is geschikt voor jong en oud! Daardoor is suppen veelal mogelijk voor personen boven de 12 jaar en zonder blessures, tenzij anders gecommuniceerd door de verhuurder.

Suppen is een watersport en daarbij kun je natuurlijk nat worden. De kans om in het water te vallen is niet groot, maar wel aanwezig. Daarom moet je sowieso kunnen zwemmen.

 

Een supboard is een stabiel en breed board, maar ben je nog niet helemaal zeker van jezelf, dan kun je op je knieën beginnen. Let wel even op wanneer je dicht bij de kant komt. Soms wordt het ineens ondiep of zitten er paaltjes of stenen vlak onder het wateroppervlakte.

Supboards hebben verschillende maten. Het formaat van je supboard bepaalt hoe makkelijk het suppen voor je is. Hoe breder je board, des te stabieler je zult staan. Als beginner is het dan ook altijd aan te raden om te kiezen voor een breder supboard.

In de meeste gevallen is een opblaasbaar supboard stabieler dan een supboard van glasvezel. Dit betekent dat de opblaasbare varianten uitstekend geschikt zijn voor kinderen en volwassen beginners. De stabiliteit wordt mede bepaald door de vorm, de breedte en de diepte, maar over het algemeen zijn alle opblaasbare supboards zeer stabiel. De supboards die relatief dik zijn, zijn het meest stabiel.

Of je een hond mee mag nemen verschilt per verhuurder. Check dit altijd even vooraf.

 

Is het toegestaan en de hond vindt het leuk, dan kan de hond zelfs op een opblaasbaar supboard meevaren. Het maakt niet uit of het om een grote of kleine hond gaat. Het is zelfs zo dat een hond op je supboard voor extra stabiliteit zorgt door het extra gewicht.

Trek sportieve, lekker zittende kleding aan die nat en/of vies mag worden. Houd rekening met het weer.

 

Tijdens de zomer is zwemkleding vaak genoeg en ook sportkleding werkt erg goed tijdens het suppen. Mocht het een regenachtige of winderige dag zijn, dat kan een regenjack of vest uitkomst bieden.

 

In het voor- en naseizoen kan het water kouder zijn. Ben je bang dat je te water raakt, dan zou je ook een wetsuit aan kunnen trekken.

Over het algemeen suppen de meeste mensen op blote voeten. Heb je graag wat aan je voeten, dan kun je surfschoentjes aandoen. Surfschoentjes of neopreen schoentjes kunnen fijn zijn als het water nog wat kouder is. Bij koelere temperaturen is het sowieso aan te raden om (waterdichte) schoenen aan te trekken. Je voeten koelen namelijk het snelst af.


Wil je tijdens het suppen ook een paar keer stoppen, dan is het aan te raden om (teen)slippers of schoenen mee te nemen.

Een setje droge kleren voor na het suppen is altijd verstandig en eventueel ook een handdoek.
Verder is het goed om een flesje water en misschien een stuk fruit of energiereep voor onderweg mee te nemen. Mocht de zon fel zijn, vergeet dan je zonnebrand en eventueel een pet niet!

 

Een rugzak/tas om alles in te doen kan ook handig zijn. Je kunt deze meenemen op het supboard.

Een zwemvest is niet verplicht, maar veel verhuurders hebben wel zwemvesten klaar liggen. Mocht je niet goed kunnen zwemmen, dan raden wij je uiteraard aan om een zwemvest te gebruiken. Houd er rekening mee dat je namelijk altijd op eigen risico het water op gaat.

Je kunt bij de meeste verhuurders een waterdichte tas lenen of huren om al je spullen droog te houden en te beschermen. Let er wel op dat je altijd zelf verantwoordelijk blijft voor schade of verlies van jouw eigendommen.

Dat varieert per verhuurbedrijf. Ga er gemakshalve vanuit dat het bij de meeste verhuurders verplicht is om een geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs te laten zien.

Of je een borg moet betalen, varieert per verhuurbedrijf. Als er een borg vereist is, dan kun je dit (en het exacte bedrag) vooraf heel eenvoudig op deze site vinden op de bedrijfspagina van het verhuurbedrijf.


Naast de borg kan men ook om een geldig legitimatiebewijs vragen.

Als watersporter moet je op de hoogte zijn van de Gedragscode voor de Watersporter. Hiermee vermijd je irritaties bij je mede-watergebruikers en waarborg je ook je eigen veiligheid. Aangezien suppen nog een vrij nieuwe sport is, zijn er nog geen specifieke regels voor suppers op het water. Veel algemene regels zijn daarentegen wel van toepassing op suppen. Dit zijn de belangrijkste regels uit de gedragscode:

 

  • Hou stuurboord wal (rechts, net als in het verkeer op de weg);
  • Maak de leash altijd vast aan je enkel. Dit is een lijn die jou verbind met je sup. Op het moment dat je van je sup valt, kan je sup nooit ver wegdrijven;
  • Groot gaat voor klein (als supper heb je nooit voorrang);
  • Zeil gaat voor roeiboot;
  • Beroepsvaart gaat altijd voor (ook de rondvaartboten met een gele boei op de boot);
  • Maak geen geluidsoverlast op het water;
  • Denk aan het milieu.

Nee, wij verhuren zelf geen Sups. 1daytravel.com is een online boekingsplatform dat samenwerkt met vertrouwde verhuurbedrijven die zich bij ons netwerk hebben aangesloten. Wanneer je via 1daytravel.com een Sup huurt, huur je dus geen Sup van ons, maar van één van de aangesloten verhuurbedrijven. Onze voornaamste doelstelling is het huren van een Sup voor jou gemakkelijker te maken.

Ja, als je via 1daytravel.com een Sup reserveert, dan weet je zeker dat je precies dezelfde prijs betaalt als rechtstreeks bij de verhuurder. De totaalprijs die wordt vermeld, is ook het totaalbedrag van je boeking. Wij brengen geen boekingskosten of andere transactiekosten in rekening.


Een bijkomend voordeel is dat je op 1daytravel.com eenvoudig prijzen, locaties en type vervoermiddel kunt vergelijken (en direct online kunt boeken). Heb je gevonden wat je zocht, dan kun je direct online boeken.

1daytravel.com
Logo
Nieuwsbrief 1daytravel

Mis geen aanbiedingen meer!

Ben altijd als eerste op de hoogte van scherpe aanbiedingen, bekijk de leukste arrangementen en groepsuitjes en profiteer van nieuwe acties en extra kortingen.