Klantenservice   |   Contact
Generic filters
Search in content
Search in excerpt
Exact matches only
Search in title

Veel gestelde vragen

Scooterverhuur

Een scooter huren is heel eenvoudig. Vergelijk op 1dytravel.com alle verhuurbedrijven en vind de verhuurder en de scooter die het beste bij je past. Vervolgens kun je de scooter online reserveren. Bij de reservering geef je aan wanneer je de scooter wilt huren en hoe laat je de scooter komt ophalen.

 

Bij sommige verhuurders dien je alleen je persoonlijke gegevens achter te laten. De huurder neemt dan contact met je op over de reservering. De verhuurder laat hierbij weten of de scooter beschikbaar is op de door jou gekozen datum. Om zeker te zijn dat de huurscooter beschikbaar is op de door jou gekozen datum, adviseren we je om de scooter zo vroeg mogelijk te reserveren.

 

Hoe je voor de reservering betaalt verschilt sterk per verhuurder. Zo zijn er verhuurders waarbij je de reservering direct via bijvoorbeeld iDEAL kunt betalen. Bij andere verhuurders betaal je de reservering pas bij het ophalen van de scooter.

Rijden op een scooter is heel makkelijk en voor iedereen mogelijk die over een geldig rijbewijs beschikt. Heb je nog nooit op een scooter gereden? Dan is het aan te raden om dit op een rustige plek eerst even uit te proberen met half vermogen voordat je echt kilometers gaat maken. Het gebruik van een scooter is namelijk altijd op eigen risico. Het verhuurbedrijf biedt normaliter voldoende aandacht aan de instructie en de uitleg zodat je zonder zorgen en vol vertrouwen op de scooter stapt. Men wil graag dat je een leuke dag hebt, dus ze nemen de tijd voor de uitleg.

Om op een scooter te mogen rijden moet je mimimaal 16 jaar zijn en in het bezit zijn van een scooterbewijs. Op het moment dat je 18 jaar bent en een normaal rijbewijs hebt, kun je ook gewoon gebruik maken van de scooter.

Hierbij moeten we onderscheid maken tussen snorscooters (blauw kentekenplaatje) en bromscooters (geel kentekenplaatje).


Snorscooters kunnen maximaal 25 kilometer per uur rijden. Dit is ook de maximaal toegelaten snelheid en uit ervaring kunnen wij zeggen dat dit een veilige snelheid is. Een helm is niet verplicht.


Bromscooters rijden maximaal 45 kilometer per uur en op deze brommers is het dragen van een helm wel verplicht.

Hierbij moeten we onderscheid maken tussen snorscooters (blauw kentekenplaatje) en bromscooters (geel kentekenplaatje).


Snorscooters rijden maximaal 25 kilometer per uur. Een helm is dan niet verplicht tijdens het scooter rijden. Indien je toch voor de veiligheid van een helm kiest, dan heeft het verhuurbedrijf normaal gesproken diverse maten beschikbaar.


Bromscooters rijden maximaal 45 kilometer per uur en op deze brommers is een helm wel voor iedereen verplicht.

Wanneer er een defect optreedt, neem dan contact op met het verhuurbedrijf. Zij zorgt voor een oplossing zodat je je trip gewoon kunt afmaken.

Ja, iedereen met een (scooter) rijbewijs mag scooter rijden. Aangezien de snelheid van bijvoorbeeld een snorscooter maar 25 km per uur bedraagt, is dit enigszins te vergelijken met een elektrische fiets. Het is dus voor elke leeftijd leuk om te scooteren.

Dit is alleen bedoeld als extra zekerheid voor de verhuurder wanneer er schade aan de scooter ontstaat. Als je de scooter weer in dezelfde staat retour brengt, dat betekent geheel schadevrij, dan ontvang je uiteraard de borg weer netjes terug. Zit er nieuwe schade aan de huurscooter, dan is de verhuurder genoodzaakt om dat van de borg af te trekken.

De borg varieert per verhuurbedrijf. Het exacte bedrag kun je vooraf heel eenvoudig op deze site opzoeken op de profielpagina van het verhuurbedrijf.


De borg per scooter bedraagt in veel gevallen € 250,-, maar kan dus afwijken. Indien er meerdere scooter worden gehuurd, dan zal men daar bij de berekening van de borg veelal rekening mee houden en een gepast tarief vragen.


Het borgbedrag dient normaliter vooraf naar de rekening van de verhuurder te worden overgemaakt of gepind te worden bij het afhalen. In verband met de veiligheid van de medewerkers neemt de verhuurder niet altijd contant geld aan.

Bij meerdere scooters is de borg veelal afhankelijk van het aantal scooters dat gehuurd wordt. In overleg kan men dan een aangepast tarief rekenen.

Het eigen risico varieert per verhuurbedrijf. Het exacte bedrag kun je vooraf heel eenvoudig op deze site opzoeken op de profielpagina van het verhuurbedrijf.

 

Als indicatie kunnen we voor het Eigen Risico een bedrag van € 500,- per scooter aangeven. Bij sommige verhuurders kun je het Eigen Risico echter ook voor een klein bedrag afkopen tot een bedrag van bijvoorbeeld € 200,-. Dat bedrag blijft dan echter altijd staan en is niet afkoopbaar.

Het eigen risico bedraagt in dit voorbeeld € 500,-. Alle schade boven € 500,- zal door het verhuurbedrijf betaald worden en tot de € 500,- zal dit door de huurder betaald moeten worden. In dit voorbeeld dus € 75,-.

Bij veel verhuurbedrijven zijn er ook voor scooters kinderzitjes beschikbaar zodat kinderen veilig mee kunnen rijden. Het is wel verstandig om dit op deze site vooraf even te checken op de profielpagina van het verhuurbedrijf.


Het direct meereserveren van het kinderzitje is aan te bevelen zodat het zitje klaarligt op het moment dat je de scooter komt ophalen.

De e-scooter, oftewel de elektrische scooter, wordt aangedreven door een elektrische motor en wordt gezien als alternatief voor de benzine scooter. Een elektrische scooter mag afhankelijk van het type in Nederland en België maximaal 25 kilometer per uur (snorscooter) of 45 kilometer per uur (bromscooter) rijden. De elektrische scooter is stiller dan de benzinevariant en stoot geen uitlaatgassen uit.


Het opladen van de elektrische scooter kan gewoon via het stopcontact. Houd rekening met relatief lange ‘tankbeurten’: het volledig 100% opladen van de accu neemt zo’n 6 tot 8 uur in beslag. Veel accu’s kunnen echter wel in 2 tot 3 uur voor 75% ‘snel’ opgeladen worden.

Een e-chopper is een elektrisch aangedreven bromfiets, ook wel een elektrische scooter genoemd. Het chassis is gebouwd in de stijl van een traditionele chopper, gebaseerd op het uiterlijk van de populaire Amerikaanse motorfietsen. De e-chopper is voorzien van een extra breed stuur en extra brede banden en dat geeft de scooter een heel stoere uitstraling. Rijden op een e-chopper is leuk en comfortabel. De e-chopper is bovendien zeer milieuvriendelijk en bijna geluidloos.

 

De maximumsnelheid bedraagt 25 kilometer per uur waardoor een helm niet verplicht is.

Nee, wij verhuren zelf geen scooters. 1daytravel.com is een online boekingsplatform dat samenwerkt met vertrouwde verhuurbedrijven die zich bij ons netwerk hebben aangesloten. Wanneer je via 1daytravel.com een scooter huurt, huur je dus geen scooter van ons, maar van één van de aangesloten verhuurbedrijven. Onze voornaamste doelstelling is het huren van een vervoermiddel voor jou gemakkelijker te maken.

Ja, als je via 1daytravel.com een scooter reserveert, dan weet je zeker dat je precies dezelfde prijs betaalt als rechtstreeks bij de verhuurder. De totaalprijs die wordt vermeld, is ook het totaalbedrag van je boeking. Wij brengen geen boekingskosten of andere transactiekosten in rekening.


Een bijkomend voordeel is dat je op 1daytravel.com eenvoudig prijzen, locaties en type vervoermiddel kunt vergelijken (en direct online kunt boeken). Heb je gevonden wat je zocht, dan kun je direct online boeken.

1daytravel.com
Logo
Generic filters
Search in content
Search in excerpt
Exact matches only
Search in title
Nieuwsbrief 1daytravel

Mis geen aanbiedingen meer!

Ben altijd als eerste op de hoogte van scherpe aanbiedingen, bekijk de leukste arrangementen en groepsuitjes en profiteer van nieuwe acties en extra kortingen.

Shopping cart