Klantenservice   |   Contact
Generic filters
Search in content
Search in excerpt
Exact matches only
Search in title

Veel gestelde vragen

Fietsverhuur

Een fiets huren is heel eenvoudig. Vergelijk op 1dytravel.com alle verhuurbedrijven en vind de verhuurder en de fiets die het beste bij je past. Vervolgens kun je de fiets online reserveren. Bij de reservering geef je aan wanneer je de fiets wilt huren en hoe laat je de fiets komt ophalen.

 

Bij sommige verhuurders dien je alleen je persoonlijke gegevens achter te laten. De huurder neemt dan contact met je op over de reservering. De verhuurder laat hierbij weten of de fiets beschikbaar is op de door jou gekozen datum. Om zeker te zijn dat de huurfiets beschikbaar is op de door jou gekozen datum, adviseren we je om de fiets zo vroeg mogelijk te reserveren.

 

Hoe je voor de reservering betaalt verschilt sterk per verhuurder. Zo zijn er verhuurders waarbij je de reservering direct via bijvoorbeeld iDEAL kunt betalen. Bij andere verhuurders betaal je de reservering pas bij het ophalen van de fiets.

Dit is alleen bedoeld als extra zekerheid voor de verhuurder wanneer er bijvoorbeeld schade aan de fiets ontstaat. Als je de fiets weer in dezelfde staat retour brengt, dat betekent geheel schadevrij, dan ontvang je uiteraard de borg weer netjes terug. Zit er nieuwe schade aan de huurfiets, dan is de verhuurder genoodzaakt om dat van de borg af te trekken.


Voor het huren van een e-bike wordt normaliter wat meer borg gerekend dan voor een normale fiets. Overigens brengt niet iedere fietsverhuurder een borg in rekening.

De borg varieert per verhuurbedrijf. Het exacte bedrag kun je vooraf heel eenvoudig op deze site opzoeken op de profielpagina van het verhuurbedrijf.


Het borgbedrag dient normaliter vooraf naar de rekening van de verhuurder te worden overgemaakt of gepind te worden bij het afhalen. In verband met de veiligheid van de medewerkers neemt de verhuurder niet altijd contant geld aan.


Overigens brengt niet iedere verhuurder borg in rekening voor het huren van een fiets.

Nee, de fietsen zijn niet standaard verzekerd tegen diefstal of schade. Je bent in de meeste gevallen als huurder aansprakelijk voor diefstal en schade aan de fiets. Informeer vooraf even bij de betreffende verhuurder naar de exacte voorwaarden.


Bij schade of diefstal zal in eerste instantie de betaalde borg worden aangesproken. Mocht de schade meer zijn dan de betaalde borg, dan wordt het meerdere in rekening gebracht.

Het Eigen Risico varieert per verhuurbedrijf. Het exacte bedrag kun je vooraf heel eenvoudig op deze site opzoeken op de profielpagina van het verhuurbedrijf. Bij sommige verhuurders kun je het Eigen Risico ook voor een klein bedrag afkopen.


Informeer vooraf even bij de betreffende verhuurder naar de exacte voorwaarden.

Ja, de meeste verhuurders kunnen (al dan niet tegen betaling) een fietstas op de bagagedrager plaatsen. Hier kun je vervolgens je bagage in meenemen.

Jazeker, de meeste fietsverhuurders bieden ook kinderzitjes aan. Bij het online boeken van de fiets kun je heel eenvoudig aangeven of je ook accessoires zoals een kinderzitje aan de reservering wilt toevoegen. Op deze manier is alles direct geregeld en zorgt de verhuurder ervoor dat jouw fiets klaarstaat inclusief kinderzitje.

De meeste verhuurders hanteren hierin geen leeftijd, maar een maximum gewicht. Het maximum gewicht voor kinderzitjes achterop bedraagt normaliter 22,5 kg. Wegen de kinderen meer, overweeg dan een ouder-kind tandem. Overleg in ieder geval vooraf met de verhuurder wat verstandig is.

Normaliter kan er een hond van maximaal 40 kg in een hondenkar worden vervoerd. De betreffende verhuurder kan je vooraf adviseren.

Wanneer er een defect optreedt of je komt onverhoopt stil te staan met een lekke band, neem dan contact op met het verhuurbedrijf. Zij zorgen voor een oplossing zodat je je trip gewoon kunt afmaken.

Een e-bike is een fiets met een elektrische motor. Als de bestuurder begint met trappen, oftewel fietsen, gaat de elektrische motor werken. Deze motor biedt trapondersteuning waardoor je makkelijker en sneller vooruit gaat op een e-bike, dan op een reguliere fiets. De hoeveelheid ondersteuning hangt af van de gekozen instelling en hoe snel je fietst.


De accu is een van de belangrijkste onderdelen van de e-bike. De elektrische motor wordt door de e-bike accu aangedreven. Het aantal kilometers dat je met trapondersteuning op een e-bike kunt fietsen, wordt grotendeels bepaald door de accu. Dit aantal kilometers wordt de actieradius genoemd.


De e-bike behaalt met trapondersteuning een maximale snelheid van 25 kilometer per uur. Het dragen van een helm is niet verplicht.

Dit is o.a. afhankelijk van het merk en type fiets. Daarnaast hangt het bereik altijd af van het gebruik en de omstandigheden. Wordt er veel ondersteuning gebruikt of zijn er verzwarende omstandigheden zoals veel wind, dan zal de actieradius lager zijn. Informeer altijd even vooraf bij de verhuurder naar de actieradius van de betreffende huurfietsen.

Een Speed Pedelec is een elektrische fiets waarbij de maximale trapondersteuning 45 kilometer per uur bedraagt. Bij een normale e-bike behaalt de trapondersteuning een maximale snelheid van 25 kilometer per uur. De Speed Pedelec is vooral interessant voor het afleggen van grotere afstanden, bijvoorbeeld woon-/ werkverkeer.


Speed Pedelecs (soms ook high speed e-bikes genoemd) vallen vanaf 1 januari 2017 voor de wet onder de bromfietsen. De minimale leeftijd om op een Speed Pedelec te mogen rijden bedraagt daardoor 16 jaar. Daarnaast dien je in het bezit te zijn van een rijbewijs of bromfietscertificaat.

Speed Pedelecs zijn voorzien van een Nederlands kenteken en voor de berijder is het dragen van een helm verplicht.

Nee, wij verhuren zelf geen fietsen. 1daytravel.com is een online boekingsplatform dat samenwerkt met vertrouwde verhuurbedrijven die zich bij ons netwerk hebben aangesloten. Wanneer je via 1daytravel.com een fiets huurt, huur je dus geen fiets van ons, maar van één van de aangesloten verhuurbedrijven. Onze voornaamste doelstelling is het huren van een vervoermiddel voor jou gemakkelijker te maken.

Ja, als je via 1daytravel.com een vervoermiddel reserveert, dan weet je zeker dat je precies dezelfde prijs betaalt als rechtstreeks bij de verhuurder. De totaalprijs die wordt vermeld, is ook het totaalbedrag van je boeking. Wij brengen geen boekingskosten of andere transactiekosten in rekening.


Een bijkomend voordeel is dat je op 1daytravel.com eenvoudig prijzen, locaties en type vervoermiddel kunt vergelijken (en direct online kunt boeken). Heb je gevonden wat je zocht, dan kun je direct online boeken.

1daytravel.com
Logo
Generic filters
Search in content
Search in excerpt
Exact matches only
Search in title
Nieuwsbrief 1daytravel

Mis geen aanbiedingen meer!

Ben altijd als eerste op de hoogte van scherpe aanbiedingen, bekijk de leukste arrangementen en groepsuitjes en profiteer van nieuwe acties en extra kortingen.

Shopping cart