Cookie- & privacyverklaring

Cookies verzamelen informatie die nodig is voor het correct functioneren van een website. Om er voor te zorgen dat 1daytravel.com prettig werkt en u fijn kunt zoeken, vergelijken en boeken, worden op 1daytravel.com persoonsgegevens verzameld en cookies geplaatst.

 

Privacy is voor 1daytravel.com (een handelsnaam van FORTEM Concepts B.V.) echter van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywetgeving. Dit betekent dat uw persoonsgegevens bij ons veilig zijn en dat wij deze op een nette manier gebruiken. In deze privacyverklaring leggen wij uit wat wij allemaal doen met uw persoonsgegevens.

 

Als u vragen heeft of wilt weten wat wij precies bijhouden, neem dan contact op met 1daytravel.com via de contactgegevens onderaan deze privacy- en cookieverklaring.

 

Doeleinden van de gegevensverwerking

Wij verwerken uw persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

 

  • het verlenen van toegang tot onze website;
  • het gebruikmaken van de functionaliteiten op onze website;
  • het aangaan en uitvoeren van overeenkomsten met betrekking tot onze verschillende facetten aan dienstverlening (zoals boekingen en service);
  • het aanbieden van een inlogomgeving, waarmee u inzage heeft in uw boekingen;
  • het opnemen van contact met u, indien hierom wordt verzocht;
  • het verkrijgen van inzicht in het gebruik van onze website;
  • het verbeteren en evalueren van onze website en diensten, o.a. middels klanttevredenheidsonderzoeken;
  • het verwerken van mogelijke deelname aan prijsvragen, acties, loyaliteitsprogramma’s en andere aangelegenheden;
  • het in kaart brengen van onze doelgroep en bijbehorende interesses, o.a. om het aanbod voor u interessanter te maken middels het tonen van reclame welke aansluit bij uw interesses via zowel onze eigen websites als websites van derden;
  • het geven van reviews over verhuurderbedrijven en/of 1daytravel.com;
  • het herinneren aan een niet afgeronde reservering;
  • het toesturen van (een van) onze algemene en/of gepersonaliseerde nieuwsbrieven indien u zich hiervoor heeft ingeschreven.

 

Wij zullen uw persoonsgegevens niet voor andere dan bovengenoemde doeleinden verwerken, tenzij u daar vooraf toestemming voor heeft gegeven, dit noodzakelijk is in het kader van de overeenkomst die we met u zijn aangegaan of wij dit op grond van de wet mogen of moeten doen.

 

Categorieën persoonsgegevens

Wij gebruiken de volgende gegevens voor de in deze privacy- en cookieverklaring genoemde doeleinden:

 

  • NAW-gegevens;
  • Geboortedatum;
  • Nationaliteit;
  • Geslacht;
  • E-mailadres;
  • Telefoonnummer;
  • Klantnummer;
  • Inloggegevens voor Mijn boekingen (e-mailadres en wachtwoord);
  • Informatie over de door u geboekte vervoermiddelen en (groeps-)arrangementen (zoals datum, duur, type vervoermiddel en overige aanverwante informatie);
  • Informatie over de laatst door u bekeken vervoermiddelen en arrangementen en/of aangegeven voorkeuren;
  • IP-adres;
  • Cookie ID’s;
  • Locatiegegevens (GPS); alleen als u het delen van locatiegegevens heeft ingeschakeld op uw smartphone;
  • Eventuele persoonsgegevens die door u worden ingevuld als inhoud van een bericht bijvoorbeeld via WhatsApp, het contactformulier of via sociale media;


Het verstrekken van uw persoonsgegevens aan derde partijen

Wij verstrekken uw gegevens niet aan derde partijen zonder uw voorafgaande toestemming, tenzij dat noodzakelijk is in het kader van de uitvoering van de overeenkomst of wij dit op basis van de wet of gerechtelijke uitspraak moeten of mogen. Wij kunnen uw gegevens verstrekken aan de volgende bedrijven die deze gegevens in onze opdracht verwerken:

 

  • Externe ICT-dienstverleners;
  • Extern marketing-dienstverleners;
  • De partijen die cookies aanleveren, zie hieronder.

 

Met deze bedrijven hebben wij schriftelijke afspraken gemaakt over de omgang met uw persoonsgegevens en wat ze hiermee wel en niet mogen doen. Daarnaast kunnen wij uw gegevens ook verstrekken aan derde partijen, die zelfstandig bepalen hoe ze met uw gegevens zullen omgaan. Wij hebben geen invloed op het gebruik van uw gegevens door deze partijen aangezien zij zelf bepalen voor welk doel zij deze precies nodig hebben en aan wie zij deze weer verstrekken.

 

Dit kunnen de volgende bedrijven zijn:

 

  • Betaaldiensten (als u via 1daytravel.com betalingen verricht);
  • Verhuurbedrijven (als u via 1daytravel.com een vervoermiddel huurt of een arrangement boekt);
  • Touroperators (als u via 1daytravel.com een arrangement boekt);
  • Horecabedrijven (als u via 1daytravel.com een arrangement boekt);


E-mails

Vanuit 1daytravel.com versturen wij verschillende e-mails. Deze e-mails zijn opgesplitst in twee onderwerpen: serviceberichten en nieuwsbrieven.

 

Serviceberichten

Deze e-mails dienen enkel om u te informeren over belangrijke veranderingen of updates gerelateerd aan de diensten die u bij ons heeft afgenomen cq. de boekingen die u via 1daytravel.com heeft gedaan. Dit kunnen bijvoorbeeld calamiteiten zijn, wijzigingen in uw boeking, belangrijke of relevante aanvullende reisinformatie, accountbevestigingen rondom Mijn boekingen, wijzigingen in onze voorwaarden, samenwerkingen die met partners worden beëindigd en die relevant zijn voor uw boeking.

 

Nieuwsbrieven

Indien u ons voorafgaande toestemming heeft verleend of een boeking bij ons heeft gemaakt, houden wij u via onze nieuwsbrieven op de hoogte van onze aanbiedingen, acties en verschillende vormen van dienstverlening. Wij stellen de nieuwsbrieven samen op basis van uw persoonlijke gegevens, zoals uw eerdere boekingen, surfgedrag en klikgedrag op onze website en in de nieuwsbrief. Wij bieden onderaan iedere nieuwsbrief een afmeldmogelijkheid.

 

Google Analytics

1daytravel.com gebruikt Google Analytics om het gebruik van de site door te meten, dit gebeurt door middel van cookies. Hiervoor hebben wij een bewerkersovereenkomst met Google gesloten. De IP-adressen zijn gemaskeerd en wij delen geen gegevens vanuit het account. Daarnaast zijn ook de koppelingen met andere Google-diensten uitgezet. 1daytravel.com gebruikt hiernaast een tweede property gericht op het aanbieden voor o.a. gepersonaliseerde advertenties.

 

Prijsvragen en winacties

Indien u meedoet aan een actie of prijsvraag, vragen wij een aantal gegevens van u zoals bijvoorbeeld uw naam, adres en e-mailadres. Daarnaast vragen wij uw toestemming voor de verwerking hiervan, eventueel door derde partijen, ten behoeve van de actie/prijsvraag en voor het samenstellen van analyses op basis van de verzamelde informatie. Zo kunnen we de actie uitvoeren en de prijswinnaar(s) bekendmaken. Ook meten wij zo de respons op onze acties.

 

Aanvullen van uw persoonsgegevens, profilering en gepersonaliseerde advertenties

Wij kunnen de gegevens die we van u via de verschillende kanalen binnenkrijgen combineren. Zo kunnen we informatie die we online van u verkrijgen, verzamelen (zoals via een online boeking of acceptatie van de cookies). Deze gegevens kunnen wij op basis van uw toestemming combineren zodat wij een klantprofiel van u kunnen samenstellen. Wij verdelen deze klantprofielen over een aantal categorieën om uw interesses te analyseren, en uw aanbod op deze manier verder te personaliseren o.a. middels het tonen van gepersonaliseerde advertenties via diverse kanalen waaronder nieuwsbrieven, onze website(s) en websites van derden.

 

Bewaartermijnen

Wij bewaren uw gegevens niet langer dan noodzakelijk is om de in deze privacy- en cookieverklaring genoemde doeleinden te bereiken. Zo hanteren wij de volgende bewaartermijnen:

 

  • Nieuwsbrief opt-out: tot opzegging;
  • Boekingen en reserveringen: zoals wettelijk bepaald;
  • Mijn boekingen: (inloggegevens + gegevens die daarachter beschikbaar worden gesteld): tot opzegging Mijn boekingen;
  • Klanttevredenheidsonderzoeken: 12 maand na sluiting onderzoek;
  • Prijsvragen: tot 12 maanden na uitkering aan de winnaar(s).

 

Voor de bewaartermijn van onze cookies verwijzen we u graag naar het cookiegedeelte van deze privacy- en cookieverklaring.

 

Beveiliging

Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van, en ongeautoriseerde toegang tot, uw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot uw persoonsgegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat onze veiligheidsmaatregelen regelmatig gecontroleerd worden. Daarnaast, maken wij gebruik van SSL-certificaten ten behoeve van de veilige overdracht van uw gegevens en communicatie.

 

Cookies

Wij maken op onze website gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën waarbij een klein tekstbestand bij uw bezoek aan onze website naar uw computer, tablet en/of mobiel wordt gestuurd en opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze eigen beveiligde servers of die van de betreffende derde partijen teruggestuurd worden. Voor het leesgemak worden alle dergelijke technieken hier verder ‘cookies’ genoemd. Op onze website worden cookies gebruikt om:

 

  • Functionaliteiten van de website mogelijk te maken en om de website te beschermen (technische of functionele cookies);
  • Het gebruik van de website te analyseren en op basis daarvan de website te verbeteren (analytische cookies);
  • Het aanbod voor u interessanter te maken middels het tonen van reclame welke aansluit bij uw interesses (advertentiecookies);
  • Het voor u mogelijk te maken om een pagina te e-mailen, te printen of om te delen via sociale netwerken (sociale media cookies);
  • Het mogelijk maken van de extra functionaliteiten op onze website (overige cookies).

 

Overzicht van de partijen die cookies plaatsen:

 

  • Google AdWords
  • Bing Ads
  • Criteo
  • TradeTracker
  • Facebook
  • Google Analytics
  • Hotjar


In- en uitschakelen van cookies

In uw browser kunt u instellen dat het opslaan van cookies alleen wordt geaccepteerd, wanneer u ermee instemt. Raadpleeg voor meer informatie hierover de handleiding van uw webbrowser. Let op: veel websites werken niet optimaal als de cookies zijn uitgeschakeld.

 

Verwijderen van cookies

Veel cookies hebben een houdbaarheidsdatum. Als een houdbaarheidsdatum is ingesteld, worden de cookies automatisch verwijderd wanneer de houdbaarheidsdatum verstrijkt. U kunt er ook voor kiezen de cookies handmatig te verwijderen voordat de houdbaarheidsdatum is verstreken. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw browser.

 

Web beacons

1daytravel.com gebruikt in voorkomende gevallen ook web beacons. Een web beacon is een klein plaatje van slechts 1 pixel die op uw computer komt als deel van een webpagina of een HTML e-mailbericht. Deze pixels worden direct (of via service providers) gebruikt als onderdeel van onze online advertenties op onze website of op de websites van externe partijen om na te gaan of een gebruiker die een advertentie te zien krijgt ook daadwerkelijk een reservering gaat maken, om de conversie van partnerwebsites te registreren en om navigatiepatronen van gebruikers bij te houden zodat we onze diensten daar zo goed mogelijk op af kunnen stemmen.

 

Websites van derden

Deze privacy- en cookieverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Wij raden u aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

 

Uw privacyrechten

Als u vragen heeft of wilt weten welke persoonsgegevens wij van u hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens onderaan deze privacy- en cookieverklaring. Op basis van de privacywetgeving heeft u de volgende rechten:

 

  • Uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen;
  • Inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben;
  • Het laten corrigeren van fouten;
  • Het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens;
  • Intrekken van toestemming;
  • Bezwaar maken tegen een bepaald gebruik;
  • Overdraagbaarheid van gegevens.

 

Let op dat u altijd duidelijk aangeeft wie u bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

 

Minderjarigen

Wij verwerken enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jonger dan 18 jaar) indien daarvoor schriftelijke toestemming is gegeven door de ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger. Wanneer we informatie ontvangen van iemand die jonger is dan 18 jaar, dan behouden we het recht om deze te verwijderen.

 

Klachten en Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij u ook graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Mocht u vragen of klachten hebben stuur dan een mail naar: info@1daytravel.com. U kunt binnen 14 dagen na ontvangst een reactie verwachten.

 

Op grond van de privacywetgeving heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens over onze verwerkingen van uw persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Aanpassingen in deze privacy- en cookieverklaring

Wij behouden ons het recht voor om deze privacy- en cookieverklaring aan te passen. Wijzigingen zullen op deze website worden gepubliceerd. Het verdient aanbeveling om deze privacy- en cookieverklaring geregeld te raadplegen, zodat u van deze wijzigingen op de hoogte bent.

 

 

Deze privacy- en cookieverklaring is voor het laatst aangepast in februari 2020.

 

Contactgegevens

Als u vragen en/of opmerkingen heeft over uw privacy en onze privacy- en cookieverklaring, dan kunt u deze stellen door een e-mail te sturen naar info@1daytravel.com.

1daytravel.com
Logo
Nieuwsbrief 1daytravel

Mis geen aanbiedingen meer!

Ben altijd als eerste op de hoogte van scherpe aanbiedingen, bekijk de leukste arrangementen en groepsuitjes en profiteer van nieuwe acties en extra kortingen.