Search
Generic filters
Search in content
Search in excerpt
Exact matches only
Search in title

Buggyverhuur

Een buggy huren is heel eenvoudig. Vergelijk op 1dytravel.com alle verhuurbedrijven en vind de verhuurder die het beste bij je past. Vervolgens kun je de buggy online reserveren. Bij de reservering geef je aan wanneer je wilt huren en hoe laat je wilt rijden.

 

Bij sommige verhuurders dien je alleen je persoonlijke gegevens achter te laten. De huurder neemt dan contact met je op over de reservering. De verhuurder laat hierbij weten of de buggy beschikbaar is op de door jou gekozen datum. Om zeker te zijn dat de buggy beschikbaar is op de door jou gekozen datum, adviseren we je om de buggy zo vroeg mogelijk te reserveren.


Hoe je voor de reservering betaalt verschilt sterk per verhuurder. Zo zijn er verhuurders waarbij je de reservering direct via bijvoorbeeld iDEAL kunt betalen. Bij andere verhuurders betaal je de reservering pas als je met de buggy gaat rijden.

Je mag een buggy besturen met een geldig rijbewijs B (personenauto), vaak vanaf 21 jaar.  Indien je op het moment van huren geen rijbewijs kunt tonen, mag je bij de meeste verhuurders geen buggy besturen.  Alleen jouw partner  (met rijbewijs) is dan de aangewezen huurder/bestuurder.

 

Voor bijrijders wordt veelal een minimum lengte van 1,35 meter gehanteerd. Voor buggy’s gelden namelijk dezelfde regels als in de auto. Jouw kind zit dan goed in de gordels. Er geldt geen helmplicht, maar een gordelplicht.

 

Sommige verhuurders hebben ook “recreatie buggy’s”. Deze mogen veelal bestuurd worden met een AM rijbewijs (brommer, scooter, brommobiel). 

 

Bij individuele verhuur moet je soms drie jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B. Dit verschilt per verhuurder, dus het is verstandig om vooraf even te informeren.

Zolang de bijrijder niet zelf gaat rijden, hoeft hij/zij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Voor buggy’s gelden dezelfde regels als in de auto. Kinderen tot 135 cm zijn daarom verplicht in een goedgekeurd autostoeltje te worden vervoerd. Voor het autostoeltje moet je meestal zelf zorgen. 

Dit verschilt per verhuurbedrijf. Bij sommige verhuurders zit er geen minimum aan de hoeveelheid deelnemers en kun je dus al vanaf één deelnemer een buggy huren. 

Bij andere bedrijven hanteren ze een minimum van bijvoorbeeld 6 of 10 personen. Op 1daytravel.com kun je alle voorwaarden zoals bijvoorbeeld het minimum aantal personen eenvoudig terugvinden op de persoonlijke bedrijfspagina van het verhuurbedrijf.

Bij koud weer wordt geadviseerd warme kleding te dragen. Denk hierbij ook aan handschoenen en een muts. Bij regen wordt geadviseerd een regenpak en droge kleding mee te nemen. Tip: neem een vuilniszak mee voor je vieze kleding. 

Geen nood! Slecht weer bestaat namelijk niet, slechte kleding wel. In de meeste gevallen gaat het buggy rijden gewoon door. Ook bij een spatje water is buggy rijden hartstikke leuk.

Bij enige twijfel over het weer, zou je ook zelf een regenpak kunnen meenemen. Alleen in het geval van zéér slecht weer, zoals harde regen, ijzel, (strenge) vorst, onweer en hagel kan een verhuurder besluiten dat buggy rijden niet verantwoord is. Informeer voor de zekerheid altijd even vooraf bij het verhuurbedrijf.

De buggy’s zijn normaal gesproken allemaal WA-verzekerd voor schade aan derden. Er geldt wel een eigen risico voor de huurder. Als bestuurder bent je zelf eindverantwoordelijk. Hoe hoog het eigen risico is, verschilt per verhuurbedrijf. Informeer vooraf altijd even naar de exacte huurvoorwaarden.  

 

Soms is er ook sprake van een Inzittendenverzekering. Dat betekent dat o.a. medische schade / letsel aan de rijder en bijrijder is verzekerd.

 

Voorafgaand aan de buggyrit dien je veelal te tekenen voor kennisgeving van de  huurvoorwaarden.

Bij veel verhuurbedrijven is de agenda al maanden van te voren volgeboekt en moet men regelmatig mensen teleurstellen. Wanneer je reserveert, gaat men er dus ook vanuit dat je komt opdagen. Om te voorkomen dat mensen “zomaar” afzeggen (terwijl andere mensen niet terecht konden) werkt men met annuleringsvoorwaarden. Deze zijn vooraf in te zien en bij twijfel kun je altijd even informeren voordat je definitief boekt.

Of je een borg moet betalen, varieert per verhuurbedrijf. In geval van buggyverhuur geldt een borg meestal niet per persoon, maar voor de gehele groep.

 

Als er een borg vereist is, dan kun je de voorwaarden en het exacte bedrag vooraf heel eenvoudig op deze site vinden op de bedrijfspagina van het verhuurbedrijf.

 

Naast de borg kan men ook om een geldig legitimatiebewijs vragen.

Nee, wij verhuren zelf geen buggy’s. 1daytravel.com is een online boekingsplatform dat samenwerkt met vertrouwde verhuurbedrijven die zich bij ons netwerk hebben aangesloten. Wanneer je via 1daytravel.com een buggy huurt, huur je dus geen buggy van ons, maar van één van de aangesloten verhuurbedrijven. Onze voornaamste doelstelling is het huren van een buggy voor jou gemakkelijker te maken.

Ja, als je via 1daytravel.com een buggy reserveert, dan weet je zeker dat je precies dezelfde prijs betaalt als rechtstreeks bij de verhuurder. De totaalprijs die wordt vermeld, is ook het totaalbedrag van je boeking. Wij brengen geen boekingskosten of andere transactiekosten in rekening.

1daytravel.com
Logo
Nieuwsbrief 1daytravel

Mis geen aanbiedingen meer!

Ben altijd als eerste op de hoogte van scherpe aanbiedingen, bekijk de leukste arrangementen en groepsuitjes en profiteer van nieuwe acties en extra kortingen.