Search
Generic filters
Search in content
Search in excerpt
Exact matches only
Search in title

Kanoverhuur

Een kano huren is heel eenvoudig. Vergelijk op 1dytravel.com alle verhuurbedrijven en vind de verhuurder en de kno die het beste bij je past. Vervolgens kun je de kano online reserveren. Bij de reservering geef je aan wanneer je de kano wilt huren en hoe laat je de kano komt ophalen.

Bij sommige verhuurders dien je alleen je persoonlijke gegevens achter te laten. De huurder neemt dan contact met je op over de reservering. De verhuurder laat hierbij weten of de kano beschikbaar is op de door jou gekozen datum. Om zeker te zijn dat de kno beschikbaar is op de door jou gekozen datum, adviseren we je om de kano zo vroeg mogelijk te reserveren.

Hoe je voor de reservering betaalt verschilt sterk per verhuurder. Zo zijn er verhuurders waarbij je de reservering direct via bijvoorbeeld iDEAL kunt betalen. Bij andere verhuurders betaal je de reservering pas bij het ophalen van de kano.

Dat is wel aan te bevelen. Alleen dan ben je er zeker van dat de kano voor je klaarligt. Het is echter niet verplicht.

Indien je online boekt, ontvang je normaliter altijd een (automatische) boekingsbevestiging. Deze kan echter in je ‘spambox’ terecht zijn gekomen of in de map ‘ongewenste e-mail’. Check dat dus eerst even. Niets gevonden? Misschien heb je een typfout gemaakt bij het invullen van je e-mailadres? Je kunt altijd even contact opnemen.

Om zelfstandig te mogen kanovaren dient minimaal 1 persoon uit de groep 18 jaar of ouder te zijn. Indien de kinderen bij volwassenen in een kano stappen, dienen zij gedurende de hele tocht zelfstandig rechtop te kunnen zitten.


Is er geen volwassen begeleider in de groep aanwezig, dan kan het zijn dat iedere huurder een toestemmingsformulier door de ouders moet laten invullen
De verhuurders heeft diverse maten zwemvesten ter beschikking. Deze zijn verplicht voor personen die geen zwemdiploma hebben.

Voor kinderen die nog niet kunnen zwemmen zijn bij de meeste verhuurders zwemvesten beschikbaar. In een Canadese kano kunnen kinderen makkelijk meevaren zonder te hoeven peddelen.

Voor ouderen geldt: kanoën lukt bijna altijd in een tweepersoonskano als dit samen met een sportieve ‘stuurman/vrouw’ gebeurt.

Dat verschilt per verhuurder. Het meenemen van je hond is vaak mogelijk (en toegestaan) als je een open Canadese kano huurt. Er is dan over het algemeen ook voldoende ruimte. Check het vooraf even bij de verhuurder.

Kanoën is een watersport en daarbij kun je natuurlijk nat worden. De kans om in het water te vallen is niet groot, maar wel aanwezig. Daarom moet je sowieso kunnen zwemmen. Wanneer je niet gek doet, zul je zeker niet omslaan! Uiteraard bestaat er wel de mogelijkheid om nat te worden doordat je water in de boot schept tijdens het peddelen of doordat je, expres of per ongeluk, omslaat.


Blijf laag en in het midden van de boot om zo stabiel mogelijk te blijven. Dit geldt bij het in- en uitstappen maar ook gedurende de kanotocht.

Dat is afhankelijk van het weer. Neem bij zonnig weer zonnebrandcrème mee en bij zeer zonkrachtig weer een pet, bandana of hoed. Zeker voor de lange tocht. Draag kleding die nat mag worden.

Zorg (bij minder warm weer) voor een fleecetrui, vest of jack, een set droge kleding en een handdoek. Een regenbroek kan prettig zijn als het erg fris is, of wanneer je verwacht dat je flink gaat spetteren. Een briltouwtje wordt aanbevolen voor (zonne)brildragers.

Neem sowieso niet teveel spullen mee. Waardevolle voorwerpen zoals een mobiele telefoon, je portemonnee, etc. kun je meenemen in een waterdichte zak. Spullen die je niet nodig hebt gedurende de tocht kun je vaak achterlaten bij de verhuurder.

Dat varieert per verhuurbedrijf. Ga er gemakshalve vanuit dat het bij de meeste verhuurders verplicht is om een geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs te laten zien.

Of je een borg moet betalen, varieert per verhuurbedrijf. Als er een borg vereist is, dan kun je dit (en het exacte bedrag) vooraf heel eenvoudig op deze site vinden op de bedrijfspagina van het verhuurbedrijf.

 

Naast de borg kan men ook om een geldig legitimatiebewijs vragen.

Als watersporter moet je op de hoogte zijn van de Gedragscode voor de Watersporter. Hiermee vermijd je irritaties bij je mede-watergebruikers en waarborg je ook je eigen veiligheid. Veel algemene regels zijn ook bij kanovaren van toepassing. Dit zijn de belangrijkste regels uit de gedragscode:

 

  • Hou stuurboord wal (rechts, net als in het verkeer op de weg);
  • Groot gaat voor klein (als kanovaarder heb je nooit voorrang);
  • Zeil gaat voor roeiboot;
  • Beroepsvaart gaat altijd voor (ook de rondvaartboten met een gele boei op de boot);
  • Maak geen geluidsoverlast op het water;
  • Denk aan het milieu.

Een kajak heeft een gesloten dek met een open kuip waar je instapt. Je zit laag in de boot met je benen naar voren gestrekt. De peddel die je bij deze boot gebruikt, heeft aan elke zijde een blad. Je peddelt dus afwisselend aan de linker- en rechterkant van de boot. Een kajak is smaller en minder stabiel dan een Canadese kano. Daardoor scheer je sneller door het water.

Een Canadese kano is een open boot waarbij je een ‘steekpeddel’ gebruikt. Dat is een peddel met een enkel blad. Je peddelt meestal aan één kant van de boot. Vergeleken met een kajak zit je hoger in de boot, op een smal bankje. Zo’n open kano of Canadees is vrij breed en daardoor lig je stabiel in het water. Bovendien kun je meer bagage meenemen. Je zit minimaal met z’n 2-en in een Canadees en maximum met 2 volwassenen en 2 (niet al te grote) kinderen.

Nee, wij verhuren zelf geen kano’s. 1daytravel.com is een online boekingsplatform dat samenwerkt met vertrouwde verhuurbedrijven die zich bij ons netwerk hebben aangesloten. Wanneer je via 1daytravel.com een kano huurt, huur je dus geen kano van ons, maar van één van de aangesloten verhuurbedrijven. Onze voornaamste doelstelling is het huren van een kano voor jou gemakkelijker te maken.

Ja, als je via 1daytravel.com een kano huurt, dan weet je zeker dat je precies dezelfde prijs betaalt als rechtstreeks bij de verhuurder. De totaalprijs die wordt vermeld, is ook het totaalbedrag van je boeking. Wij brengen geen boekingskosten of andere transactiekosten in rekening.

 

Een bijkomend voordeel is dat je op 1daytravel.com eenvoudig prijzen, voorwaarden en type kano kunt vergelijken (en direct online kunt boeken). Heb je gevonden wat je zocht, dan kun je direct online boeken.

1daytravel.com
Logo
Nieuwsbrief 1daytravel

Mis geen aanbiedingen meer!

Ben altijd als eerste op de hoogte van scherpe aanbiedingen, bekijk de leukste arrangementen en groepsuitjes en profiteer van nieuwe acties en extra kortingen.