Search
Generic filters
Search in content
Search in excerpt
Exact matches only
Search in title

Stepverhuur

Een step huren is heel eenvoudig. Vergelijk op 1dytravel.com alle verhuurbedrijven en vind de verhuurder en de step die het beste bij je past. Vervolgens kun je de step online reserveren. Bij de reservering geef je aan wanneer je de step wilt huren en hoe laat je de step komt ophalen.

 

Bij sommige verhuurders dien je alleen je persoonlijke gegevens achter te laten. De huurder neemt dan contact met je op over de reservering. De verhuurder laat hierbij weten of de step beschikbaar is op de door jou gekozen datum. Om zeker te zijn dat de huurstep beschikbaar is op de door jou gekozen datum, adviseren we je om de step zo vroeg mogelijk te reserveren.

 

Hoe je voor de reservering betaalt verschilt sterk per verhuurder. Zo zijn er verhuurders waarbij je de reservering direct via bijvoorbeeld iDEAL kunt betalen. Bij andere verhuurders betaal je de reservering pas bij het ophalen van de step.

Steppen is echt heel anders dan fietsen. De snelheid ligt wat lager en de beleving is ook heel anders. Voor sportievelingen is 15 km per uur goed haalbaar, de meeste groepen doen het beduidend rustiger aan. In de stad voldoet een rondje van 7 km doorgaans voldoende. Dan heb je ook nog de tijd om af en toe even stil te staan of te pauzeren.

Volgens de wet is de autopedgebruiker ( lees stepgebruiker ) een voetganger. Toch adviseert de Nederlandse Autoped Federatie je het volgende: Gedraag je op de step als fietser in het verkeer. Dit in verband met de snelheid en de wielmaat van het voorwiel.

Ons advies: Kleed je sportief, dus liever geen hoge hakken. Gewoon vrije tijdskleding en stevig schoeisel dragen is prima.

De stepsport is zeer laagdrempelig en kan door iedereen met een beetje conditie beoefend worden. Immers je bepaalt zelf de intensiteit waarmee je stept. De meeste gebruikers zijn tourrijders. Zij vinden het heerlijk om eens lekker de natuur in te trekken en een tochtje te maken

Wij raden het steppen sowieso af voor:

 

•  (Hoog)zwangere vrouwen.

•  Vrouwen met bekkeninstabiliteit

•  Mensen met ernstige reuma en/of knieklachten

•  Zware hernia patiënten

•  Als je zwaarder weegt dan 120 kg

 

Uiteraard kun je zelf het beste inschatten waar jouw grenzen en beperkingen liggen. Wij hanteren daarom één stelregel: “Luister goed naar je lichaam” dit geeft zelf aan of een activiteit door jou uitgevoerd kan worden.

Wanneer er een defect optreedt of je komt onverhoopt stil te staan met een lekke band, neem dan contact op met het verhuurbedrijf. Zij zorgen voor een oplossing zodat je je trip gewoon kunt afmaken.


In sommige gevallen krijg je van de verhuurder een rugzakje mee met reserve bandjes, bandenlichters, een pompje en een EHBO setje. banden plakken is onderweg dus niet nodig. In 10 seconden heb je het wiel eruit en daarna vervang je zo het bandje. Lucht erin en verder steppen!

Ja dat is mogelijk. Bij de meeste verhuurders dient dan echter wel betaald te worden voor het minimaal aantal personen. Dus bedraagt het minimum aantal 8 personen en je bent met 6 personen? Dan betaal je voor 8 personen en kan jouw steptocht toch doorgaan!

Een Kickbike is een ongemotoriseerd tweewielig vervoermiddel. In Nederland wordt ook de benaming autoped of step wel gebruikt. De kickbike heeft een voor- en achterrem op de velg en meestal een groot 28” voorwiel en een klein 18” achterwiel, verder een lage plank om op te staan (stabiel door een laag zwaartepunt) en een stuur. Ze wegen rond de 10 kilo en zijn dus lekker licht. Hij is hierdoor heel wendbaar en biedt meer comfort dan een gewone step. De kickbike wordt ook wel aangeduid als een step voor volwassenen.


De snelheid bedraagt voor recreanten ongeveer 10 km/uur. Hiermee hoort de Kickbike officieel thuis op de stoep bij de voetgangers, maar o.a. door het snelheidsverschil is het in veel gevallen verstandiger om te steppen op het fietspad.


Steppen op een Kickbike is geschikt voor jong en oud en minder belastend voor enkels, knieën en heupen dan hardlopen. Bovendien kun je veel grotere afstanden afleggen dan bij wandelen en dus meer genieten van de wijde omgeving.

De e-step, oftewel de elektrische step, wordt aangedreven door een elektrische motor en wordt officieel gezien als een snorfiets. Dat betekent dat je geen helm of rijbewijs nodig hebt.

De elektrische step wordt steeds meer gebruikt om korte afstanden te overbruggen. Je bent flexibel, wendbaar, kunt snel door het drukke verkeer navigeren en een elektrische step is licht en gemakkelijk mee te nemen.


Let wel op! Met een scooterstep mag je alleen op de openbare weg rijden als de step is goedgekeurd door de RDW. De step moet verzekerd zijn en je moet de verkeersregels voor snorfietsers volgen. Internationaal is de e-step ook wel bekend als e-scooter.

Nee, wij verhuren zelf geen steps. 1daytravel.com is een online boekingsplatform dat samenwerkt met vertrouwde verhuurbedrijven die zich bij ons netwerk hebben aangesloten. Wanneer je via 1daytravel.com een step huurt, dan huur je dus geen step van ons, maar van één van de aangesloten verhuurbedrijven. Onze voornaamste doelstelling is het huren van een vervoermiddel voor jou gemakkelijker te maken.

Ja, als je via 1daytravel.com een step reserveert, dan weet je zeker dat je precies dezelfde prijs betaalt als rechtstreeks bij de verhuurder. De totaalprijs die wordt vermeld, is ook het totaalbedrag van je boeking. Wij brengen geen boekingskosten of andere transactiekosten in rekening.


Een bijkomend voordeel is dat je op 1daytravel.com eenvoudig prijzen, locaties en type vervoermiddel kunt vergelijken (en direct online kunt boeken). Heb je gevonden wat je zocht, dan kun je direct online boeken.

1daytravel.com
Logo
Nieuwsbrief 1daytravel

Mis geen aanbiedingen meer!

Ben altijd als eerste op de hoogte van scherpe aanbiedingen, bekijk de leukste arrangementen en groepsuitjes en profiteer van nieuwe acties en extra kortingen.