Klantenservice   |   Contact
Generic filters
Search in content
Search in excerpt
Exact matches only
Search in title

Veel gestelde vragen

Segway rijden

Een Segway is een elektrisch aangedreven, eenpersoons vervoermiddel. Je bestuurt de Segway met je lichaam. Door naar voren te leunen gaat de Segway vooruit en door naar achteren te leunen rijdt de Segway naar achteren. Hij stopt wanneer je rechtop staat. De juiste balans vinden is niet moeilijk omdat de Segway zelfbalancerend is.

Een segway huren is heel eenvoudig. Vergelijk op 1dytravel.com alle verhuurbedrijven en vind de verhuurder en de segway die het beste bij je past. Vervolgens kun je de segway online reserveren. Bij de reservering geef je aan wanneer je de segway wilt huren en hoe laat je de segway komt ophalen.

 

Bij sommige verhuurders dien je alleen je persoonlijke gegevens achter te laten. De huurder neemt dan contact met je op over de reservering. De verhuurder laat hierbij weten of de segway beschikbaar is op de door jou gekozen datum. Om zeker te zijn dat de segway beschikbaar is op de door jou gekozen datum, adviseren we je om de segway zo vroeg mogelijk te reserveren.

 

Hoe je voor de reservering betaalt verschilt sterk per verhuurder. Zo zijn er verhuurders waarbij je de reservering direct via bijvoorbeeld iDEAL kunt betalen. Bij andere verhuurders betaal je de reservering pas bij het ophalen van de segway.

Om op een Segway te mogen rijden, is een minimale leeftijd van 16 jaar vereist. Hier kan niet van af geweken worden omdat dit een wettelijke eis is.

Het antwoord is: JA. Het is net zo gemakkelijk als lopen en ergens op- en afstappen. Als je eenmaal het “gevoel” hebt, gaat het vanzelf. Voorafgaand aan iedere rit of tour krijg je van de verhuurder instructies en even de tijd om te oefenen. Normaal gesproken kan iedereen het binnen deze tijd onder de knie krijgen.

Ons advies: Kleed je sportief, dus liever geen hoge hakken. En wat warmer dan je normaal zou doen. Je staat namelijk stil en kunt het daardoor wat sneller koud krijgen.

Je hebt zelf in de hand dat het veilig blijft. Voordat je aan een rit of tour begint, krijgt je instructies en de tijd om te wennen aan het rijden op een Segway. Ervaren begeleiders houden in de gaten of iedereen zich vertrouwd voelt op de Segway. Als je daarnaast de aanwijzingen tijdens de tour opvolgt (en vooral niet over je eigen grenzen gaat), kun je veilig een Segway tour rijden.

De maximumsnelheid is ongeveer 25 kilometer per uur. Op de stoep geldt een maximumsnelheid van 6 kilometer per uur, maar je mag alleen op de stoep rijden als je een OV-Begeleiderskaart, Valyspas of WMO-pas hebt.

Nee, als bestuurder van een Segway hoef je officieel geen helm te dragen. Bij veel verhuurbedrijven is dit echter wel verplicht indien je deelneemt aan een Segway Tour.

Nee, je hebt geen (bromfiets)rijbewijs nodig. Wel is een minimale leeftijd van 16 jaar vereist.

Bij de meeste Segway verhuurders is dat niet mogelijk. De tours zijn er op gericht dat je het leuk hebt en veilig bent. Dat kan normaliter alleen als er een ervaren begeleider meegaat.

Ja, Segways worden elektrisch aangedreven en zijn daardoor milieuvriendelijk en bijna geluidloos.

Ja, als je je goed voelt, dan is rijden op een Segway niet gebonden aan een maximale leeftijd. Als je eenmaal gewend bent, is Segway rijden zoiets als lopen of fietsen. Alleen kost het veel minder energie.

De Segway valt onder de categorie bijzondere bromfietsen; je mag er dus mee op de openbare weg. Met een Segway mag je daarnaast op het fietspad of op het fiets/bromfietspad rijden. Is er geen verplicht fietspad of fiets/bromfietspad, dan mag je er dus ook mee op de rijbaan rijden.

Met een Segway mag je alleen op de stoep rijden als je gehandicapt bent. Je hebt een gehandicaptenparkeerkaart, een OV-Begeleiderskaart, een Valyspas of een WMO-pas nodig. Alle andere Segway-bestuurders mogen niet op de stoep rijden.

Ja, zonder verzekeringsplaatje mag je niet met een Segway op de openbare weg rijden. Het verhuurbedrijf is verantwoordelijk voor het verzekeren van de Segways.

Dit is alleen bedoeld als extra zekerheid voor de verhuurder wanneer er schade aan de Segway ontstaat. Als je de Segway weer in dezelfde staat retour brengt, dat betekent geheel schadevrij, dan ontvang je uiteraard de borg weer netjes terug. Zit er nieuwe schade aan de Segway, dan is de verhuurder genoodzaakt om dat van de borg af te trekken.

Het antwoord is: absoluut JA. Rijden op een Segway is weer eens wat anders en het is goed te combineren met andere activiteiten zoals vergaderen, een presentatie, etc.

Daarnaast is het voor veel mensen een beleving die ze nog nooit eerder gedaan hebben en niet snel zullen vergeten. Iedereen kan het en iedereen vind het leuk en bijzonder.

Nee, wij verhuren zelf geen Segways. 1daytravel.com is een online boekingsplatform dat samenwerkt met vertrouwde verhuurbedrijven die zich bij ons netwerk hebben aangesloten. Wanneer je via 1daytravel.com een Segway huurt, huur je dus geen Segway van ons, maar van één van de aangesloten verhuurbedrijven. Onze voornaamste doelstelling is het huren van een vervoermiddel voor jou gemakkelijker te maken.

Ja, als je via 1daytravel.com een Segway reserveert, dan weet je zeker dat je precies dezelfde prijs betaalt als rechtstreeks bij de verhuurder. De totaalprijs die wordt vermeld, is ook het totaalbedrag van je boeking. Wij brengen geen boekingskosten of andere transactiekosten in rekening.


Een bijkomend voordeel is dat je op 1daytravel.com eenvoudig prijzen, locaties en type vervoermiddel kunt vergelijken (en direct online kunt boeken). Heb je gevonden wat je zocht, dan kun je direct online boeken.

1daytravel.com
Logo
Generic filters
Search in content
Search in excerpt
Exact matches only
Search in title
Nieuwsbrief 1daytravel

Mis geen aanbiedingen meer!

Ben altijd als eerste op de hoogte van scherpe aanbiedingen, bekijk de leukste arrangementen en groepsuitjes en profiteer van nieuwe acties en extra kortingen.

Shopping cart