Search
Generic filters
Search in content
Search in excerpt
Exact matches only
Search in title

Sloepverhuur

Een sloep huren is heel eenvoudig. Vergelijk op 1dytravel.com alle verhuurbedrijven en vind de verhuurder en de sloep die het beste bij je past. Vervolgens kun je de sloep online reserveren. Bij de reservering geef je aan wanneer je de sloep wilt huren en hoe laat je de sloep komt ophalen.

 

Bij sommige verhuurders dien je alleen je persoonlijke gegevens achter te laten. De huurder neemt dan contact met je op over de reservering. De verhuurder laat hierbij weten of de sloep beschikbaar is op de door jou gekozen datum. Om zeker te zijn dat de sloep beschikbaar is op de door jou gekozen datum, adviseren we je om de boot zo vroeg mogelijk te reserveren.

 

Hoe je voor de reservering betaalt verschilt sterk per verhuurder. Zo zijn er verhuurders waarbij je de reservering direct via bijvoorbeeld iDEAL kunt betalen. Bij andere verhuurders betaal je de reservering pas bij het ophalen van de sloep.

Nee, een vaarbewijs is niet vereist. Zonder vaarbewijs mag je een boot tot 15 meter besturen die niet sneller dan 20 km per uur kan varen. Dit betekent dat voor het huren van een sloep geen vaarbewijs noodzakelijk is.

 

Lees hier meer over een boot huren zonder vaarbewijs.

Je mag zelf varen. Een vaarbewijs is niet nodig en ervaring met boten ook niet. Je krijgt voor vertrek altijd een korte persoonlijke uitleg. Daarna is het heel makkelijk en leuk om zelf te varen.

Om een sloep te huren en zelf te mogen varen moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Iedereen krijgt voor vertrek instructies over de sloep. Verder is er altijd gelegenheid tot het stellen van vragen.

Dit is afhankelijk het type sloep dat je wilt huren. Kijk bij het type sloep voor het aantal personen. Wilt je met meer personen op de sloep, neem dan contact op met het verhuurbedrijf. Let op dat ook (kleine) kinderen mee tellen als persoon.

Dit verschilt per verhuurbedrijf. In de meeste gevallen mag een hond wel mee aan boord. In sommige gevallen worden hier echter wel extra kosten voor in rekening gebracht.

Wil je je hond mee het water opnemen, zorg er dan wel voor dat je de sloep bij afloop netjes achterlaat. Degene die na jou vaart is misschien iets minder fan van honden en hondenharen. Handig is om eventueel een dekentje mee te nemen waar je hond op kan liggen.


Wil je het zeker weten? Bekijk dan vooraf even op deze site de profielpagina van het verhuurbedrijf. Hier vind je de meeste huurvoorwaarden overzichtelijk op een rijtje en weet je precies waar je aan toe bent.

Checklist van wat je mee moet/kunt nemen:

 

•  Goed gezelschap! Je eigen vrienden of familie. Je date. Of je collega’s, de leuke dan;

•  Lekker eten en drinken. Altijd goed;

•  Je zwemspullen, zonnebril en zonnebrandcrème of juist een extra dikke trui, afhankelijk van het weer;

•  Je begeeft je in de natuur, dus houd ook rekening met eventuele insecten.

 

That’s it, het verhuurbedrijf zorgt voor de rest!

Het dragen van een zwemvest is niet verplicht, maar bij de meeste verhuurbedrijven is voor iedere persoon een reddingsvest aanwezig. Zwemmen met de vesten is niet toegestaan. Deze zijn alleen bedoeld voor noodgevallen.

Bij de meeste verhuurbedrijven moet je minimaal een dagdeel (vier uur) huren. Soms is twee uur huren echter ook al mogelijk. Natuurlijk mag je ook langer huren, de prijs per uur is dan vaak nog voordeliger ook.

Dit verschilt per verhuurbedrijf. In de meeste gevallen dien je naast de huursom ook een borg te voldoen. Is er na het varen geen schade geconstateerd en heb je je als goed huisvader gedragen? Dan ontvang je de borg weer netjes terug.


Het exacte bedrag kun je vooraf heel eenvoudig op deze site opzoeken op de profielpagina van het verhuurbedrijf.

Net als in de luchtvaart en reiswereld werken verhuurbedrijven vaak met dynamische tarieven. De prijs past zich automatisch aan op vraag en aanbod, de (weers)omstandigheden en het seizoen.


Maandagochtend half bewolkt is een ander verhaal dan zondag met 25 graden. Dat betekent dat er dagen zullen zijn waar je voor een paar tientjes per uur kan varen. Op top dagen zal dit weer een stuk hoger liggen. Met andere woorden; door sommige uren wat duurder te maken, kunnen de andere uren juist weer wat goedkoper.

Dit verschilt per verhuurbedrijf. In sommige gevallen betaal je één vast huurtarief waarbij bijvoorbeeld kosten zoals brandstof en verzekering volledig zijn inbegrepen.

 

In andere gevallen is de tank bij vertrek afgevuld en wordt deze bij terugkomst weer gevuld. De verbruikte brandstof wordt dan achteraf bijvoorbeeld ingehouden op de borg.

 

Voor de exacte huurvoorwaarden kun je vooraf op deze site de profielpagina van het verhuurbedrijf bekijken.

Het verbruik is afhankelijk van het type boot, het aantal personen, het gewicht van deze personen en de snelheid/afstand die je vaart. Informeer desgewenst even vooraf bij de verhuurder voordat je het water op gaat.

Hier kunnen wij helaas geen eenduidig antwoord op geven. Dit verschilt sterk per verhuurder. Bij de ene verhuurder kun je de reservering tot een dag van te voren kosteloos annuleren, bij de ander geldt een termijn van 48 uur en dien je € 10,00 administratiekosten te vergoeden. In sommige gevallen ontvang je de betaalde huursom niet terug, maar krijg je een tegoedbon voor een andere datum.


Wij adviseren je om vooraf even op deze site de profielpagina van het verhuurbedrijf te bekijken. Hier vind je de meeste huurvoorwaarden overzichtelijk op een rijtje en weet je precies waar je aan toe bent.

Nee, wij verhuren zelf geen boten. 1daytravel.com is een online boekingsplatform dat samenwerkt met vertrouwde verhuurbedrijven die zich bij ons netwerk hebben aangesloten. Wanneer je via 1daytravel.com een sloep huurt, dan huur je dus geen sloep van ons, maar van één van de aangesloten verhuurbedrijven. Onze voornaamste doelstelling is het huren van een boot voor jou gemakkelijker te maken.

Ja, als je via 1daytravel.com een sloep reserveert, dan weet je zeker dat je precies dezelfde prijs betaalt als rechtstreeks bij de verhuurder. De totaalprijs die wordt vermeld, is ook het totaalbedrag van je boeking. Wij brengen geen boekingskosten of andere transactiekosten in rekening. Een bijkomend voordeel is dat je op 1daytravel.com eenvoudig prijzen, locaties en type vervoermiddel kunt vergelijken (en direct online kunt boeken). Heb je gevonden wat je zocht, dan kun je direct online boeken.

1daytravel.com
Logo
Nieuwsbrief 1daytravel

Mis geen aanbiedingen meer!

Ben altijd als eerste op de hoogte van scherpe aanbiedingen, bekijk de leukste arrangementen en groepsuitjes en profiteer van nieuwe acties en extra kortingen.