Search
Generic filters
Search in content
Search in excerpt
Exact matches only
Search in title

De kracht van reviews

Ruim 70% van de online consumenten kijkt bij de online aanschaf van een product, service of dienst naar beoordelingen van andere klanten. Experts zeggen dat de consument 12 keer meer waarde hecht aan reviews van andere klanten dan aan informatie van de website zelf.


Ook op 1daytravel.com zien we een stijging van het aantal boekingen bij verhuurders waar recensies van andere klanten zichtbaar zijn. Voor ons dus aanleiding om daar wat meer aandacht aan te geven.


Waarom reviews op 1daytravel.com meer vertrouwen geven

Waarom beoordelingen op 1daytravel.com meer vertrouwen geven dan recensies op je eigen website? Met reviews op 1daytravel.com laat je de klant zien dat reviews via een onafhankelijke partij zijn verzameld. Het verhoogt de geloofwaardigheid en vergroot het vertrouwen van een consument. De klant weet tenslotte dat de recensies op je eigen website worden beheerd door de eigenaar van de website. Dit maakt de reviews op je eigen website minder betrouwbaar.


Het aantal reviews is belangrijk

Een groot aantal beoordelingen geeft gebruikers meer vertrouwen in de legitimiteit van de beoordelingen. Want hoe groter het aantal, hoe betrouwbaarder de resultaten, toch? Een score van vier sterren gebaseerd op slechts vier klanten is minder krachtig dan wanneer deze is gebaseerd op 243 beoordelingen. Zorg er dus voor dat je snel veel reviews verzamelt.


Integreer reviews in je workflow

Ga niet achterover zitten wanneer je denkt voldoende reviews te hebben. Integreer het vragen van je review in je workflow. Oude reviews verliezen hun kracht. Heb je 200 reviews maar zijn ze allemaal een jaar oud dan wordt het vertrouwen van de consument een stuk minder. Die weet namelijk niet of je nog steeds dezelfde kwaliteit levert.


Een voordeeltje namens 1daytravel.com

Op 1daytravel.com presenteren we onze bezoeker graag de beste resultaten bovenaan in de zoekresultaten. Omdat beoordelingen belangrijk zijn voor de huurder zullen we profielen met actuele reviews op termijn hoger weergeven dan profielen zonder reviews of met minder actuele reviews. Ook een hogere positie in de zoekresultaten zorgt voor meer bezoekers op je profiel en dus meer boekingen.


Ook Google is gek op beoordelingen

Je beoordelingen worden niet alleen weergegeven in onze zoekresultaten, maar ook in die van Google. Omdat je profiel op 1daytravel.com goed geoptimaliseerd is, verschijnt deze samen met je website in de google resultaten. Een onafhankelijke beoordeling op 1daytravel.com geeft ook in dit geval een potentiële huurder meer vertrouwen en verhoogt de kans op een boeking.


Hoe verzamel je reviews?

1daytravel.com vraagt de huurder één dag na boeking per e-mail om het plaatsen van een review. Dit gebeurt volledig geautomatiseerd en daar heb jij als verhuurder ook geen omkijken naar. Deze beoordelingen worden op je profielpagina getoond en zijn voor iedereen zichtbaar.


Daarnaast kun jij zelf het verkrijgen van reviews nog stimuleren. Maar hoe en wanneer vraag je een huurder nou eigenlijk om een review? We zetten enkele ideeën voor je op een rijtje.


Vraag het op je bon of factuur

Eén van de beste momenten: vraag het op je bon of factuur. Misschien wel de perfecte timing om te vragen “zou je misschien (na afloop) ook een beoordeling willen plaatsen op mijn 1daytravel.com profiel? Op de factuur staat de link.”


Een reviewkaartje is twee vliegen in 1 klap

Nog mooier is het natuurlijk als je bijvoorbeeld bij een groep huurders niet alleen van de organisator een review ontvangt, maar ook van de andere deelnemers. Natuurlijk wil je graag dat deze mensen in de toekomst ook klant bij je worden. Een gepaste oplossing is om enkele kaartjes achter te laten met daarop de vraag om een recensie te plaatsen op je profielpagina. Mensen plaatsen de beoordeling, maar bekijken ook je profiel. De enthousiaste bezoeker wordt van je profiel nog enthousiaster en een boeking (en nieuwe klant) is dan snel gemaakt. Wil je geen kaartjes? Plaats dan bijvoorbeeld een link op je eigen website.


Vraag je fans om een beoordeling

Vraag je trouwe volgers op social media om een beoordeling. Maak het zo gemakkelijk mogelijk door de vraag te stellen en een link naar je profielpagina te plaatsen.


Maak van elke vorm van feedback een review

Ontvang je een positieve e-mail, reactie of telefoontje van je klant. dan kun je deze beschouwen als een beoordeling. Vraag je klant om deze leuke reactie als recensie te plaatsen op je profielpagina van 1daytravel.com. Het voordeel, je weet altijd dat het positief zal zijn.

1daytravel.com
Logo
Nieuwsbrief 1daytravel

Mis geen aanbiedingen meer!

Ben altijd als eerste op de hoogte van scherpe aanbiedingen, bekijk de leukste arrangementen en groepsuitjes en profiteer van nieuwe acties en extra kortingen.