Search
Generic filters
Search in content
Search in excerpt
Exact matches only
Search in title
sloep-huren-zonder-vaarbewijs

Boot huren zonder vaarbewijs

Wil je een boot huren, maar heb je geen vaarbewijs? Géén probleem! Op 1daytravel.com worden alleen boten verhuurd waarvoor je geen vaarbewijs nodig hebt.

Loop je al even rond met het idee om binnenkort eens een boot te huren? Heerlijk relaxen op het water, lachende kinderen die van de boot afduiken, of het aanmeren in een van die pittoreske dorpjes waar je op een terrasje gezellig een hapje kunt eten. Nederland, waterland op zijn best… Maar kun je dat ook zonder vaarbewijs? Het antwoord is ja!

Je hebt misschien geen enkele ervaring met een boot en dat schrikt je af, maar dat is nergens voor nodig. Iedereen kan een boot besturen. Het is net als autorijden, maar dan (nog) relaxter! Na de uitgebreide instructies van het betreffende verhuurbedrijf zit jij binnen no time als een volleerd kapitein aan het roer van de door jou gehuurde boot.

Wanneer heb je een vaarbewijs nodig?

Wanneer je een sloep wilt huren om bijvoorbeeld op de Loosdrechtse Plassen te gaan varen, dan wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat je kunt varen zonder vaarbewijs. Het antwoord is simpel: Wel of geen vaarbewijs hangt af van de lengte van de boot en de snelheid die gehaald kan worden.

Zonder vaarbewijs mag je een boot tot 15 meter besturen die niet sneller dan 20 km per uur kan varen. Dit betekent dat voor het huren van de motorboten en sloepjes op 1daytravel.com geen vaarbewijs vereist is. Iedereen kan bij ons een motorboot of sloep huren want wij richten ons enkel op dat type boot.

Handig en leuk, maar wanneer heb je dan wel een vaarbewijs nodig? Je hebt een vaarbewijs nodig:

  • Wanneer je motorboot kleiner is dan 15 meter, maar sneller kan varen dan 20 kilometer per uur. Dit geldt ook voor waterscooters en jetski’s;
  • In geval van pleziervaartuigen met een lengte van 15 tot 25 meter;

Let op! Er wordt niet gekeken naar het aantal pk’s, maar wel of de boot met motor met één persoon vol gas sneller kan dan 20 kilometer per uur. Krijg je controle, zelfs al vaar je minder dan 20 kilometer per uur, dan riskeer je een boete van meer dan 500 euro.

Uitgebreide vaarinstructies voor vertrek

Niet alleen sloepverhuur is enorm populair, maar ook het huren van een motorboot is in Nederland geen enkel probleem. Even compleet ontspannen in een wereld die je zelf bepaalt: een leuke stad, een drukke plas of een rustig natuurgebied… Heerlijk!

Heb je geen ervaring met het besturen van een boot? Dat geeft niks, maar geef dit wel even aan bij je boeking, zodat de verhuurder hier rekening mee kan houden. Voorafgaand aan je vaartocht zal de verhuurder je dan met alle plezier van de benodigde instructies voorzien. Je kunt er voor vertrek ook altijd zelf even om vragen.

Zelf je vaarbewijs halen

Hoewel de regels in Nederland erg eenvoudig zijn en je in Nederland dus in 99% van de gevallen een boot kunt huren zonder vaarbewijs, vind je het misschien toch een aantrekkelijke gedachte om zelf een vaarbewijs te hebben. Misschien wil je er wel met een snellere boot of Jetski op uit.

In Nederland kennen we twee verschillende soorten vaarbewijzen: vaarbewijs 1 en vaarbewijs 2. Vaarbewijs 1 staat ook wel bekend als het klein vaarbewijs. Dit vaarbewijs is bijvoorbeeld ook verplicht voor een waterscooter, jetski, of motorboot die vol gas harder kan dan 20 kilometer per uur door het water gaat. Met vaarbewijs 1 mag je op rivieren, kanalen en kleine meren varen en krijg je automatisch het internationaal Vaarbewijs (ICC for inland waters).

Met vaarbewijs 2 (= Vaarbewijs 1 + Vaarbewijs 2) mag je ook op de grote wateren varen, zoals op de Waddenzee, de Oosterschelde, de Westerschelde, de Eems en Dollard, het IJsselmeer, het IJmeer en het Markermeer.

Heb je interesse om zelf je vaarbewijs te halen, dan kun je hier meer informatie vinden. Vanaf 1 januari 2020 worden de examens door het CBR afgenomen.

boot huren zonder vaarbewijs

Boot huren op 1daytravel.com

Wil je graag een boot huren, maar heb je geen idee waar te beginnen? Met welke partij je in zee moet gaan en of je überhaupt over een vaarbewijs moet beschikken? Op 1daytravel.com maken we het je graag zo gemakkelijk mogelijk.

Zo bieden wij alleen boten aan waarvoor géén vaarbewijs is vereist. Daarnaast kun je op ons platform eenvoudig prijzen en voorwaarden vergelijken. Heb je jouw favoriete boot gevonden? Dan reserveer je je boot direct online zodat je zeker weet dat je niet misgrijpt. Je bent in 3 stappen helemaal klaar om zonder stress de mooiste plekjes op het water te gaan ontdekken.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
1daytravel.com
Logo
Nieuwsbrief 1daytravel

Mis geen aanbiedingen meer!

Ben altijd als eerste op de hoogte van scherpe aanbiedingen, bekijk de leukste arrangementen en groepsuitjes en profiteer van nieuwe acties en extra kortingen.