Search
Generic filters
Search in content
Search in excerpt
Exact matches only
Search in title
Vaker op de fiets

Vaker op de fiets vanwege het coronavirus

Nederlanders pakken door de uitbraak van het nieuwe coronavirus veel vaker de fiets, merkt Google. Zij vragen de helft meer fietsroutes op via het kaartprogramma van het internetbedrijf vergeleken met februari.

Ook wereldwijd vroegen mensen de afgelopen maanden meer fietsroutes op. Google zag een toename van 69 procent. ,,Dat is niet alleen omdat het in veel delen van de wereld inmiddels zomer is, maar ook omdat de fiets een veiliger en praktischer vervoermiddel kan zijn tijdens deze pandemie”, aldus een woordvoerder. Nederland is een van de drie landen waar de meeste fietsroutes worden aangevraagd. Google meldt niet om hoeveel aanvragen het precies gaat.

De Nationale Databank Wegverkeersgegevens merkte eerder ook al op dat mensen vaker de fiets zijn gaan pakken sinds half maart, toen de coronamaatregelen van kracht werden. Nederlanders gingen minder vaak op pad voor hun werk of een andere praktische reden en juist meer voor een recreatief rondje. Daarbij hielp het volgens de onderzoekers dat het goed fietsweer was qua wind en zon.

Bron: Ad.nl / 21 juli 2020

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
1daytravel.com
Logo
Nieuwsbrief 1daytravel

Mis geen aanbiedingen meer!

Ben altijd als eerste op de hoogte van scherpe aanbiedingen, bekijk de leukste arrangementen en groepsuitjes en profiteer van nieuwe acties en extra kortingen.