Search
Generic filters
Search in content
Search in excerpt
Exact matches only
Search in title
Toerisme Nederland

Ruim 20 miljoen buitenlandse toeristen in 2019

Er kwamen het afgelopen jaar weer meer buitenlandse toeristen naar Nederland, zo’n 20,1 miljoen. Dat is een toename van 7 procent vergeleken met een jaar eerder, zo blijkt uit cijfers van NBTC.

Ruim de helft (55 procent) van de bezoekers kwam uit de landen die het dichtst bij ons liggen: Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk. De stromen bezoekers uit die landen namen ook het meest toe. Hoe dan ook is Nederland als vakantieland populair bij Europeanen.

“Van alle bezoekers die wij hier ontvangen, komt 80 procent uit andere landen in Europa”, zegt directeur Jos Vranken van het NBTC. Duitsers, Belgen en Britten zijn goed voor bijna 70 procent van het totale aantal toeristen. “Bezoekers uit onze buurlanden komen vaker naar Nederland en staan erom bekend open te staan voor nieuwe bestemmingen en ervaringen. Zo kunnen meer steden en regio’s profiteren van de groei.”

Toeristen verleiden die veel geld spenderen

Duitsers, Belgen en Britten gaan volgens het NBTC niet noodzakelijkerwijs naar Amsterdam, maar bezoeken bijvoorbeeld ook de Hanzesteden, Maastricht en Eindhoven. Het NBTC richtte zich in het verleden hoofdzakelijk op het op de kaart zetten van Nederland als toeristische bestemming om toeristen naar ons land te halen. Nu wil de organisatie vooral toeristen naar Nederland halen die veel geld spenderen en die niet uitsluitend geïnteresseerd zijn in Amsterdam.

Bron: Nu.nl / 22 januari 2020

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
1daytravel.com
Logo
Nieuwsbrief 1daytravel

Mis geen aanbiedingen meer!

Ben altijd als eerste op de hoogte van scherpe aanbiedingen, bekijk de leukste arrangementen en groepsuitjes en profiteer van nieuwe acties en extra kortingen.