Search
Generic filters
Search in content
Search in excerpt
Exact matches only
Search in title
Mooiste fietsgebieden van nederland

5 populaire fietsgebieden in Nederland  

Inspiratie nodig voor je volgende fietstocht? In deze blog zetten we vijf mooie fietsgebieden in Nederland op een rijtje. Stuk voor stuk perfect voor een gezellige fietstocht, een weekendje weg of zelfs voor hele fietsvakanties.

1.  Fietsen op de Veluwe

Ben je hier nog nooit geweest? Zet dit prachtige gebied dan bovenaan je lijstje! Het mooie aan fietsen op de Veluwe is namelijk de enorme diversiteit. Trappend door de bossen, langs heidevelden, vennetjes en stuwwallen ontdek je de grootse natuur en valt je oog ook op ieder detail. De Veluwe is wellicht het mooiste fietsgebied van Nederland.

Of je nu heerlijk wilt genieten van een ontspannende fietstocht via het fietsknooppuntennetwerk of dat je juist lekker actief wilt inspannen op de mountainbike of wielrenfiets, de Veluwe biedt het geschikte terrein. Wil je een vlak parcours of juist heuvelachtig, over bospaden of verharde weg, de Veluwe heeft het allemaal!

De Veluwe ligt in de provincie Gelderland en meet ongeveer 91.200 hectare. Vanuit de plaatsen Apeldoorn, Dieren, Arnhem, Wageningen, Ede, Barneveld en Harderwijk fiets je zo het gebied in.

Bekijk hier een selectie van fietsroutes, wandelroutes en mountainbikeroutes. De routes zijn met behulp van de knooppunten, een routemarkering of aan de hand van een GPX te volgen.

2.  Fietsen in de Betuwe

De Betuwe is een uitgestrekt fietsgebied in Gelderland. Wie echt een leuk rondje wilt fietsen, kan zijn geluk hier niet op. Zowel op een E-bike als op een gewone toerfiets is dit een omgeving die het bezoeken waard is.

Van fruitboomgaarden tot pittoreske dorpjes, de Betuwe heeft het allemaal. Een prachtig gebied om urenlang te fietsen want er zijn tal van fietsroutes te vinden. Wanneer je gaat fietsen in de Betuwe, geniet dan van de vele streekproducten of maak een leuke fietstocht langs de langste rivier van Nederland, de Linge!

Wissel het fietsen af met bijvoorbeeld een bezoek aan één van de vele kastelen in deze regio. Slot Loevestein kent iedereen wel, maar tijdens het fietsen in de Betuwe kom je met een beetje geluk nog veel meer kastelen tegen. Zo kun je binnenlopen bij kasteel Ammersoyen, Doornenburg of kasteel Hernen.

Bekijk hier een selectie van fietsroutes in de Betuwe.

Fietsen in de Betuwe

3.  Fietsen in Weeribben-Wieden

De Weerribben is een populaire streek in Nederland, gelegen op de grens met Zuidwest-Drenthe, Friesland en Flevoland. Al fietsend, varend of wandelend geniet je met volle teugen van bos-, riet-, en waterlandschappen en pittoreske stadjes. Een streek met bekende attracties als Giethoorn en natuurlijk Nationaal Park Weerribben-Wieden. De vele fietsroutes brengen je langs molens, dorpen, sluizen, maar ook langs trilveen en kraggen, drijvende eilandjes van riet.

Een bezoek aan de Weerribben bezorgt je zonder twijfel een geweldige fietservaring. Fiets dwars door waterdorpen zoals Giethoorn, Belt-Schutsloot en Wanneperveen. De watertaxi maakt het mogelijk om, ondanks al het water, toch overal in de regio te kunnen fietsen.

In Weerribben-Wieden zijn een aantal bijzondere routes uitgezet. Deze routes van 29 en 40 kilometer volgen het knooppuntensysteem voor fietsers en lopen dwars door Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Bekijk hier een selectie van fietsroutes in Weerribben-Wieden.

Fietsen in Weerribben

4.  Fietsen in de Peel

De Peel is een heel veelzijdig natuurgebied van ruim 2500 hectare dat ligt tussen Noord-Brabant en Limburg. In maar liefst drie natuurgebieden kan nu worden genoten van dit ooit zo ruige en ondoordringbare landschap dat bestaat uit moerassen, bossen, vennen en heidevelden. Dit zijn Nationaal Park de Groote Peel, de Deurnese Peel en de Mariapeel.

Fietsen in de Peel geeft je een kijkje in het verleden van dit prachtige gebied. De vele knooppuntenroutes in de Peel voeren je langs de mooiste plekjes. Historie, cultuur en een prachtig landschap, dat is wat je allemaal mag ervaren wanneer je één van de knooppuntroutes fietst. Een dagje fietsen in de Peel is leuk voor jong en oud!

Bekijk hier een selectie van leuke fietsroutes in de Peel.

Fietsen in de Peel

5.  Fietsen op Utrechtse Heuvelrug

Net buiten de Randstad, vind je tussen Utrecht en Amersfoort de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. Het is een prachtig gebied met veel afwisseling in natuur en daarom een absolute aanrader. Het zuidelijk deel van de Utrechtse Heuvelrug is zelfs uitgeroepen tot Nationaal Park.

Het mooie aan fietsen op de Utrechtse Heuvelrug is de enorme diversiteit. Al fietsend door de bossen van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, langs de vele landgoederen en kastelen en de uitgestrekte velden, ontdek je de grootse natuur, variërend van heuvelachtige bossen en uitgestrekte heidevelden tot stuifzandgebieden en uiterwaarden.

De Utrechtse Heuvelrug loopt van de Grebbeberg bij Rhenen tot aan het Gooimeer bij Huizen. De Utrechtse Heuvelrug is dus bij uitstek een gebied om te genieten van een ontspannen fietstocht. Het uitgebreide fietsknooppuntennetwerk brengt je op de mooiste plekjes!

Bekijk hier een selectie van leuke fietsroutes op de Utrechtse Heuvelrug.

Fietsen Utrechtse Heuvelrug

Fietsverhuur in heel Nederland

Ben je van plan om één van bovenstaande gebieden te bezoeken, maar lukt het je niet om eigen fietsen mee te nemen? Kies dan gewoon voor fietsverhuur. Bespaar tijd en vergelijk eenvoudig alle fietsverhuur op 1daytravel.com. Gewoon thuis op je laptop of onderweg op je mobiele telefoon.

Kies uit ons veelzijdige aanbod van fietsverhuurders jouw favoriete fiets en reserveer deze direct online. Of het nu gaat om een e-bike, toerfiets of tandem, je vind het op 1daytravel.com. En één ding weet je dan zeker: De fiets staat op de door jouw gewenste datum voor je klaar.

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
1daytravel.com
Logo
Nieuwsbrief 1daytravel

Mis geen aanbiedingen meer!

Ben altijd als eerste op de hoogte van scherpe aanbiedingen, bekijk de leukste arrangementen en groepsuitjes en profiteer van nieuwe acties en extra kortingen.